Cei care își doresc să înceapă o dietă pentru a scăpa de câteva kilograme în plus trebuie să renunțe mai întâi la niște obiceiuri alimentare comode cum ar fi consumul produselor de patiserie și al mezelurilor.
Potrivit lui Cori Gramescu, coach de lifestyle și nutriție ăn prima săptămână de dietă o persoană care își dorește să slăbească trebuie să renunțe la sucuri sau alcool, la produse de patiserie, la mezeluri și la alimentele calorice precum meniul zilei la cantină. Dacă simțiți nevoia de dulce, este recomandat consumul fructelor ca atare.
Primul pas în dietă este să renunțăm la orice fel de suc și de băuturi alcoolice.
„Există această tendință a oamenilor de a se concentra pe lucruri complet inutile. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să renunțați la sucuri cu sau fără zahăr, cu sau fără bule. Dacă este suc scoateți-l din schemă și la alcool. Că e bere, că e vin, că sunt cocktail-uri. Scoateți-le. Sucuri și alcool. Renunțați la ele. Dacă vreți să vă faceți o poftă de dulce mâncați fructele întregi. Nu vă faceți nici măcar smoothieuri. Pentru că o să vedeți în momentul în care mestecați fructele nu este nevoie de o cantitate atât de mare de zahăr să vă satisfaceți pofta de dulce”, a declarat Cori Gramescu într-un videoclip postat pe YouTube.
Al doilea pas de urmat în prima săptămână de dietă este renunțarea la produsle de patiserie.
Produsele de patiserie reprezintă o piedică în lupta cu kilogramele în plus.
„Trebuie să renunțați la tot ce înseamnă patiserie, prăjiturele, covrigei. Toată zona asta de mâncare în drum spre birou. Sunt oameni care stau la coadă să-și ia covrigi dimineața. Ar trebui să renunțăm la asta încă din prima săptămână de dietă”.
Al treilea pas de urmat în prima săptămână de dietă este renunțarea la mezeluri. Cori Gramescu recomandă înlocuirea mezelurilor cu grătar rece.
„În afară de cele care sunt făcute cum le făcea bunica la țară, restul nu ar trebui mâncate. Pe lângă faptul că au o cantitate semnificativă de arome, nitriți, tot felul de zemuri, conțin o cantitate foarte mare de sare și carne de foarte proastă calitate. Înlocuiți mezelurile cu grătar rece”.
Al patrulea pas de urmat în prima săptămână de dietă este renunțarea la meniul zilei de la cantinele corporațiilor. „Ce cumpărăm la meniul zilei e o adunătură de alimente foarte grase, ieftine. Puteți ajunge la un echilibru. Vă puteți lua de acasă niște casolete cu grătar rece și o salată și mai puteți lua de la cantină o supă care să vă asigure echilibrul nutrițional. Dar evitați meniul zilei pentru că este o foarte mare capcană.Un singur preparat cu ciurbă șnițel și piure se cam duce spre 800-1000 de calorii”, a declarat Cori Gramescu.